Kort vecka

Veckans Schema:
Idag har vi paintball turnering i skolan, lite tråkigt att jag inte kan vara med och skjuta lite på eleverna =)
Imorgon har jag tagit ledigt för att umgås med mamma och brorsan. Onsdag jobbar vi till 12 och sen på torsdag tar jag igen tisdagens jobbmiss. Fredag blir lugn och sen är det JUL.

Helt sjukt vad tiden går...

Underbart lugn helg

Efter ännu en jobbig vecka både för patrick och mig så har helgen än så länge varit fantastisk. Igår städade vi stora delar av huset. . Vi fick gjort sådant om vi har behövt göra ett bra tag. Vi städade tvättstugan ordentligt och fick kört några omgångar tvätt. Hallen, vardagsrummet och köket, som sista tiden har varit ett dumpningsställe blev undanplockat och damsugat. Därefter satte vi oss ner och fixade med julklappar och fotbollen. Allting förutom en julklapp blev fixat och det kändes som en sten föll för bröstet. Känns som vi har koll på läget, i alla fall för tillfälligt. Blev ganska sent i säng, men gud vad skönt jag sov.

Dagen började tidigt, redan 7.30. Upp och i med något i magen sen iväg. Vi var i malmö 8.30 för att testköra våra snart inköpta bil =) Vi kan ju inte ha våran gröna fara när hjärtat kommer till världen. Förmodligen blir det en Wolsvagen golf kombi 2011. När vi väl byter upp oss från våran skrutt kan vi väl göra det ordentligt. Sen fortsatte färden vidare mot Bauhaus där vi köpte tre element till sovrummet, barnrummet och köket. Därefter var det dags för det glutenfria bageriet i limhamn, mums. En hel kass med mig hem med både lussekatter, bullar, baguetter, kanelbullar och färskt häslobröd. Sen bar det av till Lund för att ta hem vår beställda barnvagn. Kändes konstigt när jag körde ut den ur affären. Ännu en känsla av att det börjar närma sig. Sen blev det Macedonkan innan vi svälte ihjäl =) Vi var hemma igen klockan ett, och då 11 tusen fattigare plus ett eventuellt bilköp. Vilken dag!



Nu sitter jag i soffan medan patrick redan har lagt sig i säng. Känner att min ork sakta börjar komma tillbaka och jag är inte längre ett vandrande lik. Magen har växt lite och hjärtat har börjat sparka ordentligt. Så fort jag sätter mig ner o vilar så sätter hon igång. Igår var det första gången som Patrick verkligen kände en spark. Han har känt lite nätt innan men igår så var det ordenligt. Det är kul att han också kan känna det som jag gör. Det är en fantastisk känsla, konstig men fantastisk.

Jag är nu i

Vecka 21 (20+4)

Vågen visar nu 68,8 kg
Mått under navel 91 cm
Mått i midja 79 cm 



Några bilder tagna av Martin Beiber förra veckan då jag var i vecka 20



Ingen vanlig fredag =(

Denna dagen har jag sett fram emot ett tag. Skulle egentligen iväg med mamma och min bror, men då mamma ligger med vinterkräksjukan blev dagen inställd. Istället fick jag bege mig till jobb som alla andra dagar. Men fredag brukar vara lugna och jag brukar hinne med hur mycket som helst. Men idag är det ingen vanligt fredag. Snoozade i cirka en timme, tåget var inställt så tog bilen och lyckades komma i tid ändå. Så länge var det bra. Men när jag klev innan för dörrana på skolan gick det rent käpp åt helve.. Ingenting har stämt idag, tusen nya saker har kommit upp, och inte en enda var positiv. Har inte hunnit med en enda av mina saker som jag skulle göra idag. Just nu lever jag på älsklings negerbulle, som jag hade sagt till honom att inte köpa. Nu är jag överlycklig att han sket i det o låter mig bli fet =) Riktigt goa e dem, eller rättare sagt var dem =)

Vill bara hem men ikväll är det julmiddag med. Så efter jobb blir det att stanna kvar o göra sig fin. Hur nu det ska gå då jag provade allt i garderoben utan att något satt som det skulle. Inte bara är det den lilla magen som är iväg utan även mina lite större bröst. E verkligen dags att köpa något som passar! Har köpt en mammaklänning som e jätte fin men jag fyller ju inte riktigt ut den än med min lilla mage. Får se vad det blir tillslut. Blir i alla fall en lugn och förhoppningsvis lite tidig kväll. Resten av helgen består av ffotboll som förhoppningvis gör mig lite lyckligare.

Nä nu e luchen slut, dags att försöka få gjort något vettigt idag!
Men ha en trevlig helg allihopa, mmin börjar imorgon!


Inget vettigt alls

Har inget vettigt att skriva om idag, förutom att det bara är 10 jobbdagar kvar o 17 dagar kvar till julafton.
Hur tusan ska jag hinna med allt som jag har tänkt =/

Kör en liten uppdatering på min graviditet. Man kan väl säga att statistiken stämmer men det gör inte riktigt informationen. Det börjar i för sig synas liiite på mina kläder att jag är gravid, men fortfarande inget nämnvärt. Jag är inte i närheten av att gått upp 5-6 kilo. Ligger fortfarande på ca 1 kg. Om man räknar ut ungefär hur mycket som man ska ha gått upp så blir det 200+170+310+170+170+300= 1320 g. Så alltså har alla chokladen, jackypuddningen, chipsen, coctailtomaterna och vindruverna inte gett någon som helst effekt =) Vår lilla prinsessa ska vara runt 20-25 cm stor, var tusan gömmer hon sig?

 

Kroppen:
Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning. Många kvinnor kan känna livmodern 2-3 cm under navlen och om du ser din profil i speglen kan du verkligen se hur din kropp har förändrats. Det är inte ovanligt att vid det här laget ha gått upp 5-6 kg. Av detta svarar beisen för c:a 200 gram, moderkakan 170 gram och fostervattnet ungefär 310 gram. Vidare har dina bröst ökat i vikt med 170 gram vardera och livmodern med ytterligare 300 gram

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött. Andfådd? De flest kvinnor börjar låta lite som ånglok när de går uppför trappor i det här stadiet. 


 Fostret: 
Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram. Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.

 

 

 


Vi har en egen tjuv!

Sista jobbiga arbetsvecka har börjat. Sitter för fullt och skriver omdömen. Patrick har lagt sig för en timme sen och huset är lugnt och tyst. Vid denna tiden är jag som mest effektiv, de har jag alltid varit och kommer förmodligen alltid vara. Även om jag för tillfälligt gärna sover mer än jag är vaken så när jag väl sätter mig vid denna tiden så händer det saker. Man kan inte gå runt och städa, plocka och snacka skit, det är bara jag o datorskärmen och fotboll på tv:n =)

Börjar bli färdig med det absolut viktigaste och funderar på att plocka ihop mina saker. Det är egentligen dags att plocka ihop lunchen till imorgon, men tack vare Zorro så blir det inte så mycket lunch för mig. Jag hade för en gångs skull gjort fläskfile med potatis och brunsås (en av mina absoluta favoriter). Efter maten lät vi den svalna på bordet för att sen göra lunchlåda, men utan att vi märkte det så hade vår busiga katt tagit sig upp på bordet och plockat en av mina fina köttbitar, jäkla katt! Det enda de tänker på är mat, de är helt galna i det och så fort vi plockar fram något sitter de där med huvudet på sne och tassen i knät. Trots att man precis svor åt köttbiten kan man inte låta bli att låta dem få ett litet smakprov på risifruttin =) O ändå kan jag inte förstå hur våra katter kan vara lite tjocka=) trots att de går på diet! Men de har nog tappat lite iaf sen de börja med smalmaten =)

Måste nämna att julkalendern är riktigt bra, Tjuvarns Jul! Jag gjorde ett bra val när jag bestämde mig för att detta året skulle jag följa julkalender för att få lite julkänsla (o slippa sitta på julafton och se sista avsnittet utan att fatta någonting =) Så har ni inte börjat se den är det dags nu =)

Nä dags att packa ihop och hitta kudden. Ny dag imorgon o då går jag in i vecka 20, helt ofattbart!
Godnatt mina vänner


7 händelserika dagar

Då var det söndag igen och ännu en vecka har gått. Det var varit 7 händelserika dagar och man sitter i soffan o är ganska seg o trött i kroppen.

Var inne i Malmö idag i kombihallen. Våra F95:or spelade tomtecupen. Vi gick vidare som tvåa i gruppen efter att först förlorat mot Lund/Veberöd med 3-1, sen vinst med 3-0 mot LB076 och 10-0 mot balkan. I semi fick vi möta den andra gruppens etta, Eskilsminne. Efter en jämn match där vi först tar ledningen med 1-0 men tappar ledningen och de lyckas göra 1-1 och 2-1 Men 30 sekunder innan slutet kvitterar vi till 2-2 och det blir förlängdning. I förlägningen åker vi tyvärr på ett baklänges mål och åker ut. Det var en jämn match som hade kunnat sluta hur som helst, vi hade ett antal läge där vi hade kunnat ta ledningen men samtidigt gör vi inte vårt sista mål fören det bara är 30 sekunder kvar. Eskilsminne mötte Lund/Veberöd och matchen slutade 5-3 till fördel Eskilsminne .

Ska även fixa ett fotoalbum till mig själv i juklapp. Albumet ska innehålla bilder från bröllopet. Sen är det det årliga albumet som jag gör till patrick (oss) i förlovningspresent. Albumet innehåller bilder på vad som hänt under hela året. Inför detta har jag trixat lite i photoshop, här är ett litet exempel på vad jag fick fram =)




Graviditeten
De andra veckorna har söndagen varit övergången på veckor i graviditeten, men eftersom BF flyttades fram så blir det inte vecka 20 fören på tisdag. Alltså är det idag 19+5. Jag vägde 67.7 imorse och min mage är 88 cm precis under navlen och 78 cm i midjan. Ska bli intressant att se hur mycket(lite) magen växer på en vecka.  

Nu ner och plocka ut tvätten ur maskinen, planera inför veckan som kommer, ta ett glas oboy och slå sig ner i soffan.


2011-12-02

Helt slut efter en krävande vecka.

Igår julpyntade vi i vardagsrummet och mös framför brasan. Idag har vi inte heller mycket planerat, blir den vanliga fredagsstädningen medan patrick spacklar vårt sovrum. Därefter blir det mys i soffan om vi nu inte pallrar oss ner till hallen o ser innebandy.



Status på magen är ungefär samma som innan, vägde mig imorse då jag är i 18 +3 och vägde samma som innan, 68 kg. Ska mäta magen idag o se om där händer något med den även om det inte syns på vågen. Känner faktiskt att bulan är liiite större och synligare, men inte mycket. Var egentligen i 18 + 5 men när vi var på ultraljudet i onsdags fick vi en nytt beräknat födelsedatum, den 1 maj

I onsdags efter ultraljud blev det lite verkligare för oss samtidigt som jag också börjar känna av prinsessan. Fråga patrick om jag skulle väcka honom om jag kände att den rör på sig, dvs att hela magen putar ut på ena sidan. O det skulle jag. Redan samma natt vaknar jag mitt i natten av att magen står rätt utt på vänster sida. Väcker patrick o frågar om han vill känna, och snabbt som tusan är hans hand på magen. Han tyckte det var riktigt fräckt, o de e kul att även han kan känna av lite av det som jag känner =)

Nu är lunchen snart slut, sen någon timmes jobb sen håller man helg!
Nedräckning;

7 dagar till det är julbord
13 jobbdagar kvar till det är Jullov
22 dagar kvar till JULAFTON
151 dagar kvar till BF


Berg o dalbana

Två dagar av känsloberg-o-dalbana. Har gått från att vara helt överlycklig till bli orolig och nervös.

Började med att jag har en grej kvar i min utbildning som måste göras. Åkte in till Malmö högskola för att försöka få ordning på det och fick svaret att jag fick vänta till maj. Jag kan itne vänta till Maj, då har jag forhoppningsvis en liten bebis att ta hand om. Åkte hem med lite ovisshet och magen var duktig orolig över samtalet med rektorn dagen efter. Samtidigt var jag fruktansvärt förväntansfull, dagen efter skulle vi även in på ultraljud. Äntligen skulle vi få se vår lilla alien igen.

Efter en dålig natts sömn tog vi bilen in till Ystad, blev felplacerade och kom 15 minuter sent till Ultraljudet. När vi äntligen kom in var jag så kissignödig så det inte var sant. Kissig ska man vara för att de ska kunna se var moderkakan ligger osv, tror jag =) De sa att den var där den är hos de flesta och snart skulle jag känna små sparkar och rörelse. Jag har dock redan känt detta några gånger, tror jag =) Vet ju inte riktigt hur det ska kännas. Det enda jag var orolig för var om bebisen hade växt tillräckligt då min mage inte avslöjar allt för mycket. Men allt var som det skulle och bebisen var så stor som den skulle.

Jag o patrick sa till att om de kunde se så ville vi veta vilket kön det var. Vår barnmorska hade dock lite svårt att se ordenligt då vår lilla låg helt ihopavikt och rörde på sig hela tiden. Men utan att lova något sa hon att hon trodde det var en liten flicka. Än en gång ger man sin man det han vill ha =) Efter en helt fantastisk upplevelse ville jag inte tillbaka till skolan direkt, så vi tog en snabb fika och försökte smälta det vi precis hade sett och försöka lugna ner oss=) Det blev inte så många bra foto på vår prinsessa då hon inte låg stilla men vi lyckades få en underbar bild på hennes fot.

Foten är till vänster =)
  

Efter en fantastisk morgon var det dags att möta verkligheten, möta rektorn och skolinspektionen. Båda mötena gick väl helt okej och äntligen kunde man andas ut lite.

Måste tillslut tacka alla för alla underbara mail, sms och gratulationer. Blir riktigt glad av alla vänner som tänker på en. <3


RSS 2.0