Phi Phi

Idag vaknade vi kl 8 av klockan. Utan frukost i magen hoppade vi pa tuk tuken till Phuket town och hamnen. Efter nagra timmar satt vi pa baten till Phi Phi.

Vadret var sadar i borjan av dagen, vilket var bra for vissa nasor och ryggar. Senare pa dagen blev det battre och solen sken. Efter checkat in pa hotellet var det dags for beachen. Vicky satt i skuggen hela dagen medan vi andra njot av solen. Det enda som varit namnart idag ar att Hakan (nille) har brant bort ett lager skinn idag!

Varit en lang dag. Far uppdatera mer imorgon!
Ga in pa Vickys och Johns dagbocker, de har mer, Skiter i att lagga upp bilder har da det tar jakla tid!

Nu ska vi dra tillbaka till vara bungalows....

Saknar er alla dar hemma. Och Zorro och Zessan, vi har traffat era kusiner har nere. Det ar manga katter som bor ute, men de ar bara en tiondel av din size Zorro!

Kommer formodlen fa med oss en bamsevaska med oss hem efter bankok, men nu i Phi Phi ar det dyrt med klader och de vill inte pruta. Johns blev utkastad fran ett litet stand idag =)


Klockan ar 22.15 och jag sager over and out =)


Roda som kraftor

Igar tog vi oss till Karon beach med en liten Tuk Tuk, ( typ oppen flakbil) Vindigt och skont var det, men det var nara att vi fick putta i backarna! Varre an var traktor! Efter gatt runt med packningen ett tag hitta vi ett billigt och relativt fint hotel. # minuter ner till stranden. Nar vi checkat in gick vi in pa narmsta restaurangen och kaka frukost, Jag tog varldens goaste pizza. alskling tog pasta carbonara. Satte sig fint i magen.

Darefter drog vi ner till stranden. Riktigt varmt och gott var det. ca 30 grader i luften och 28 i vattnet =) 
Efter nagra timmar var vi roda och fina. 

Efter dusch gick vi for att kaka, hamnade pa peppes bodega. Storsta grillspettet med kyckling, flaskfile och oxfile med bearniesas, skagenrora och pommes. Sjukt gott. Plus tva drinkar, pina colada och blue honululu =) Allt for endast 120 kronor! Glomde foresten att de bjod pa whiskey =) (da ingen gillar whiskey sa klunsa vi om vem som skulle dricka, gratis e gott)

Efter vi kakat bestamde vi oss for att festa till det lite. Nagra drinkar och chips kopte vi med oss till hotellet dar vi satt och hade det riktigt trevligt! Inte mer an 25 grader vid 10 tiden. Lagom!!!

Idag drog vi till stranden tidigt. Efter svalkat oss ett antal ganger beslot vi oss for att prova en bananbat! En lang gummibanan som aker efter en bat. Nar vi hade hoppat upp pa baten kom en stor vag och ALLA flog i. bra borjan =) Baten akte runt hela stranden och over till en annan strand. Snabbt gick det och hoppa gjorde det. Vi lyckades dock halla oss kvar pa baten under hela farden. Tacka f*n for det. Men vi hade saklart flytvastar =) Har nog aldrig hort johns skricka sa mycket =) Efter nagra timmar pa stranden var vi annu rodare fast vi har solfaktor 30 =)

Nu ar klockan snart 7 och vi har atit middag. Blir en lugn kvall och planer infor imorogn ska smidas. Blir val formodligen att vi drar oss till nagra mindre och mysigare oar nu!

Har dessutom slosat alla vara medhavda pengar. Men vi har fatt sjukt mycket for det. Alla thailandare i forsaljningstanden hatar oss, men roligt ar det att pruta! kopte precis 6 par shorts, och jag korde med den tekniken att jag la tillbaka grejerna och gick. Till o med patte trodde att jag tankte skita i det hihi

Gardagens bloopers va nar jag rakade ga in i en glasdorr! For se pa kameran sen hur det gick till, skulle namligen visa var fina utsikt pa balkongen, men den far ni vara utan. Kom inte sa langt hehe

Tack for att ni foljer oss, och skriv garna mer, blir glad av att lasa inlaggen!

Har Thommie kommit hem sakert?

Puss o kram

PS.hoppas ert fina vader haller i sig och att ni vara kara katter inte blir for feta =) Njut medans vi ar borta hihi

ps2. lagger inte bilder har utan ni far ga till de andras dagbocker.





Ar det inte en san i Iceage

Nu ar klockan ett pa natten och vi har precis kommit hem...Vi har varit och atit, inte festat =)

Dagen borjade kl 8, trodde jag. Vaknade och kunde inte somna efter en riktigt skon natt, sov riktigt gott. Borjade lasa in bok medan oatrick sov vidare. Nar klockan blev halv tio var allt packat och klart infor beachen, men var blev de andra??? Vi sa ju halv tio, tillslut gick jag o knacka pa och en yrvaken johns oppnar dorren. Deras klocka hade inte ringt, konstigt? Men det var inte sa konstigt eftersom patte inte stallt sin klocka ratt. SUCK

Efter nagra timmar pa den underbara stranden, med varldens saltaste hav och 400 forsaljare, bestamde vi oss for att ta en helkroppsmassage i en timme.Tank er en varm sommardag med fagelkvitter och havets brus och en HEl timme med underbar massage, var som en ny person efter det. Fan va gott det ee!!!


Hungriga som vanligt, stack jag och Vicky for att kaka lite, Tacos och en drink i handen. 25 spann var, inte helt fel. Jag o Sot kopte en tavla. Prutade fran 2300 thb till 700 och han var inte gald nar han gick darifran =) Far se var vi kan fa plats med den ...

Efter stranden skulle vi bara upp om och lamna grejer for att dra vidare och kaka, men nar en viss person skitit klart lag ovriga 4 dackade i sangarna! Sa Patte och Jag stack till en frisor och klippte alskling har, Fint blev det efter vi sagt till de 40 ganger hur vi ville hade det. Kostade 200 thb men gav dem lite dricks for allt besvar, sa 50 kronor gick kalaset pa.

Ikvall har vi tagit en tripp ner till 'stan' dar vi prutat duktigt. Manga av forsoljarna var lacka nar vi gick darifran. Sa det ska vara, da vet man att affaren var bra =) eg\fter en galen runda var kl 12 och vi tog var sista middag. Ris med kyckling och vatten kostade oss 14 kronor. Tur att maten inte e sa billig hemma, da hade man varit valmaende!!!


Nu ar det dags att dra till kojs, iaf for oss tjejer, pojkarna sitter val uppe och tar en goding eller tva.

Imorgon bitti bar det av till karon Beach for surfing och kankse jetski!


Dagens kommentar

Vi satt och pratade om vad en mutant var, och da sager (gissa vem?!)

Ar det inte en san i Ice Age?



Alla har nere e overtrevliga sa det ar inte sa svart att vara trevlig tillbaka. Och vi har det riktigt broligt, helt underbart gang! Eller rattare sagt ett helt sjukt gang!!!


Vilken LANG resa!

Igar paborjades var resa till thailand...
Efter 4 timmar hade vi kommit till ...... Danmark!
Planet som skulle ta oss till Istanabul var forsenat over en timme, suck.
Men vi gjorde det basta av situationen, sa tjejerna delade pa en Pringels medan killarna tog en Captain Morgan!
Johns och Vicky hann ossa med att dela pa en kyckling i curry med ris, nagot som de verklinge inte kan fa tag pa i thalinad!??

Forsta planet tog lite over tre timmar, och under denna tiden hann vi bli serverade med
Forratt kidneyboner marinerade i olivolja med fetaost\
huvudratt ortkryddad kyckling med ris efterratt notkaka

Flygvardinerna fick aven servera 2 ol, en whiskey och tva groggar. Och man kan ju lugnt saga att det var Stora groggar med lite limonade!!!

i Istanbul bled det bara tva ol och en vodka med mineralvatten, En riktig hojdare =)

Flyget mellan istanbul och bankok tog 9 timmar. Efter 5 timmar av djup somn vaknar patrick och sager
- Gud vilken jobbig resa!

Haha tank da vad Vicky, John och Nils tyckte om resan som var vakna 90% av tiden. Sen maste jag aven ge en eloge till Johns som fick ha Fyllot brevid sig hela resan! Men formodligen tog det hart pa henne med tanke pa alla konstiga kommenterar hon har sagt idag.

(sjalv sov jag bra i 5 timmar, for er som ar intresserade=) sa jakla skont!


Vi har nu chekcat in pa hotelet, som forovrigt inte var riktigt sa som det sag ut pa bilderna. Vicky sa att de skulle ha pool, wii spel, biljard med mera, sa envisa jag gick och klagade hos hotelvarden. Sa att de skrivit pa internet att de skulle ha pool och vi skulle minsann inte betala for nagot vi inte far! Men senare kom Vicky fram till att det nog anda inte skulle vara nagon pool, ojda stackars thailnandare =)

Efter incheckningen drog vi ner till stranden och promenerade lite och tog en bit mat.

Nu ar klockan 11, det 'r 24 grader ute men vi ska dra oss till kojs, eller kilalrna drar val en runda pa stan innan. maste ju ha koll pa utbudet till imorgon =)

Allt oroande om att vadret skulle vara kass e borta. solen sken idag ooch det var riktigt varmt, blev dock lite forvanad nar solen gick ner vid 6 tiden?



Tankte ha dagens kommentar men kunde inte valja ut en sa har kommer ett antal bloopers.

Vid landning nar johns ser marken - Det kanns som vi fortfarande ar i himmlen! (Ja johns, det ar vi )

- nu gick min plan helt i kors??? menade i kras kanske???  aterigen Johns

Nu borjar det molna upp!?? John igen

Vi fick aven reda pa idag att Nils ar saker pa att han ar kille =)


och till sist. Nar du kommunicerar med valspraket, prata da inte med mat i munnen. 



Har e dessutom Johns och Vickys versin av var resa

Sok pa resedagboken.com

Kewee
ejohnsson


lagger in bilder lite senare, ar lite trotter iefter resan!


Fan va dyrt för en natt!

Nu e det bara en timme kvar till vi sätter oss på första tåget mot malmö, köpenham och kastrup.

Vicky ringde för en stund sedan. Det första hotellet som vi försökt boka var fullt, så vicky bokade ett annat hotell. Hon ringde och fråga hur det kunde bli så dyrt, 160 kronor för en natt, då det stod att de bara skulle kosta runt 80??!. Men hon tog det ändå. Hon kunde inte lägga ihop 1+1 så det blev 2. Hon hade ju bokat för TVå nätter! Smartie!!

Så de två första nätterna är bokade i patong beach! Med vi vet vem som inte ska fixa bokandet av hotellrum i fortsättningen ;)



Nu sticker Vi!

 

 Haha! Full fart!


Nu sticker vi


Oyeah, flygplan
Oyo, flygplan
Luftens hjältar hela dan
i våra flygplan
Oyeah, flygplan
Oyo, flygplan
Upp i luften, över stan
kommer våra flygplan
Här kommer vi

Oyeah (oyeah)
Oyo (oyo)
Oyeah (oyeah)
Oyo (oyo)
Här (här)
Här (här)

Flyga runt och sväva
vilket härligt sätt att leva
Vi har frihet
det är givet
Vi tar klivet
det är livet (wow!)

Full fart med, flygplan

Oyeah, flygplan
Oyo, flygplan
Luftens hjältar hela dan
i våra flygplan


19 timmar kvar!

Sista kvällen innan det bär av till Thailand. Har inte varit lika uppjagad idag då jag fick höra att väderprognosen i thailand är allt annat än ljus. Visst ska där vara varmt, mellan 25.30 grader, men det ska även regna. SUCK!

Men gud va skönt det ska bli!

Idag har vi lämnat in det första utkastet i examensarbetet, tänkte att det skulle ta ett par dagar innan vi skulle få svar o jag skulle slippa tänka på arbetet. Men vår handledare är något av de snabbaste jag varit med om. Redan 4 timmar efter vi skickat det hade han läst igenom det och skrivit sin åsikter. Ganska positivt får jag säga. Något som ska ändras, men inte allt för mycket. Sen var det grejer som vi visste om att vi skulle berarbeta. Så nu är det dags att hitta kudden igen. Tidigt idag!

Får se om man kan somna eller om man ligger som ett ljus hela natten.

Natti Natti

 


T.o.m glömt mitt lösen

Var ett tag sedan jag satt i soffan i Krisitanstad och njöt, eller var det klagade, över att jag inte hade något att göra. Dagarna gick till så att Älskling gick upp vid 9 tiden, jag låg kvar o gotta mig. Johns kom lite senare när frukosten var käkad vid 11 tiden. Sen satt vi i soffan fram till halv fyra för att snabbt som tusan laga mat och käka för att hinna i tid till träningen. Idag är den Lite annorlunda!

Det 
känns inte som det var SÅ länge sedan jag sist skrev några rader, Men det Är det! Och det har hänt en del sen sist.

Fotbollen är avslutad för detta året! Efter en lång, lärorikt, rolig, sjuk, innehållsrik, fattig säsong klarade vi oss kvar! Det har varit en resa som jag absolut inte velat missa, men nu ser det ut som den är slut, för i år ;)
Sedan sista matchen mot midget har jag har varit på gymmet en gång, EN GÅNG haha) Har man semester så har man. Denna kondition som byggts upp under hela året e nu nere på noll igen. Alla morgnar som jag gått upp kl 6 för att gå ut o träna i 0 gradig kyla för att nu sitta o jäsa i soffan och låta allt försvinna. Tradigt, men gud va skönt!

Flyttat neråt och ny lägenhetsnycklen är hämtad! Kommer sakna kristianstad och alla underbara människor och jag Kommer såklart aldrig glömma er och detta året som varit! Men flyttlasset här gått ner till Malmö igen. Lägenhetsnycklen ligger i fickan o snart är det dags för uppackning, vilket är 1000 gånger roligare än att packa ner!!  Får se vad som händer nästa år, Stänger absolut inga dörrar

Skolan är på väg att gå mot sitt slut! I Januari ska jag vara färdigutbildad lärare, Fattar ni! =) Det som är ännu mer sjukt är att jag...

...har fått jobb som lärare. I alla fyra och ett halvt år, (fyra och ett halvt år!!!) har tankarna gått om det verkligen är rätt. Och som det känns nu så är det helt rätt. Även om jag inte är idrottslärare, vilket är mitt mål, så är det så jäkla kul att jobba med dessa ungdomar. Känslan man får när någon av dem har lyckats går inte att beskriva. Lite annorlunda jämfört med jobbet på Subway ;). (inget illa med subway där jag trivdes och fick in pengarna som gjorde att jag överlevde =) Men jag är LÄRARE 

Sist men absolut inte minst

THAILAND BABY!!! Anlednigen till att jag återigen lyckats skriva i denna blogg är att Vi sticker till Thailand på MÅNDAG. Fattar ni, för det gör knappt jag. Ska bli så sjukt jäkla underbart. Ni som varit med mig sista veckan har nog börjat förstå hur jäkla skoj och skönt det ska bli att DRA. Varje dag, förutom tisdagar och fredag då jag är lärare ;) har jag skrivit på examensarbetet. Även om vi suttit hela dagar i skolan så har jag fortsatt o skriva varje kväll. Så vid denna tiden, ett på natten, har datorn äntligen stängts. Och så även idag! Har kommit så långt som ja hoppats o nu är det bara till att hoppa i säng Eller rättare sagt hoppa i madrassen som ligger i vardagsrummet eftersom....

Zessan har blivit steriliserad och går i tratt. Starkars katt. Hon har spytt nästan varje kväll/natt samtidigt som hon hela dagarna måste gå runt i en tratt. Men hon ser ut o må bättre. Alla mina älsklingar ligger o sover. Patrick på madrassen, Zessan på Zorros favoritställe i bilbarnstolen och Zorro på dassalocket.


Som sagt, dags att hitta kudden. Ska upp kl 8 för att göra det sista med examensarbetet imorgon
Backpackern är nästan helt packad o klar! Så det blir förhoppningvis en lugn dag imorgon!!
Bara den jäkla sladden kvar till videokameran, var i helvete är den. Något medium som kan tala om för mig i vilken av de 411 lådorna jag lagt den!!!!????


Ordspråket som jag gillar, om man nu kan kalla det så haha

Det börjar ta sig, som Pyromanen sa


Tack o Godnatt




RSS 2.0