Trött i huvudet

Har suttit i min onepiece och rättat 58 prov! Är trött som tusan så orkar inte mer än att lägga mig i sängen och invänta morgondagen. Bara en jobbedag kvar sen är det dags för Ultraljud, Längtar!

Mycket att se fram emot!

Alltid samma underbara känsla när det är fredag! Har planeringstid ända fram till 13.15 sen en snabb lektion och sen är det tid att dra hem. Sitter vid mitt skrivbord och har faktiskt inte jätte mycket att göra idag, utan allt kommer nästa och nästnästa vecka. Gäller att passa på o njuta, så sätter på "Vi sover ännu tillsammans", lutar mig tillbaka i stolen och fixar lite bland mina papper. Kan ju passa på att rensa skrivbordet med tanke på att skolinspektionen kommer nästa vecka. 

I förrigår fick vi hem tapetproverna till sovrummet. Har bestämt oss för att det ska bli lila och arga snickarna hjälpe oss på traven. I avsnitt 6 gjorde de ett underbart fint sovrum. Så vi åkte ner till Färgcenter, de hade inte tapeterna utan vi fick beställa hem dem. Måste säga att jag blev väldigt positivt överraskad, bättre än jag föreställt mig. Så då var det fixat, nu gäller det bara att spackla och slipa innan vi kan sätta upp tapeterna. 

 http://www.kanal5play.se/program/play/argasnickaren-s06e06  

Ikväll åker vi hem till Mia o Jesper med barn för fredagsmys, på lördag vankas det fotboll i Nissehallen och på söndag är det dop och därefter firar vi Pappa.

Har mågna nerräkningar nu:
5 dagar kvar till det är ultraljud
14 dagar till det är julbord
18 dagar kvar till det är Jullov
29 dagar kvar till JULAFTON

Där i mellan är det Tomtecupen, Dm i futsal, Lucia, Volleybollturnering, Julshow, Paintball och mycket julemys! 



Två har blivit en, har blivit tre!

Som ni märker så har jag inte varit inne här på ett tag. Hjulet har snurrat på i världens fart och snart är vi inne i december och det är mycket som har förändrats under de senaste månaderna.

Jag har nu spelat min sista innebandymatch för denna säsong, sista fotbollsmatchen och inomhusturnering är också spelad, men förutom att matchskorna är på hyllan så har min kropp och knopp förändrast. Jag har nog snittat 10 timmars sömn per dygn, huset blir inte städat när det borde bli det utan när det är ett absolut måste, toan har blivit besökt näst intill varannan morgon och drömmarna under natten har blivit många och verkliga. Det är nämligen så att den 20 Augusti fick jag o Patrick se det glada pluset på testet. Jag är nu i vecka 18 och även fast kroppen ger tydliga signaler på att det växer ett liv så har hjärnan nog inte riktigt förstått det än.

Vet inte riktigt om man kan se det än. Jag märker dock skillnad och under de senaste två veckorna tycker jag att det börjar komma en liten bula. Denna bula kan dock kännas stor och synlig ibland för att nästa dag vara borta. På ett sätt vill jag att magen ska bli större, att det ska synas att det är en gravidmage och inte bara några extra choklad, men samtidigt är jag glad att jag inte blivit större då jag redan känner mig klumpigare och större. Magen kommer nog växa och bli stor med tiden och då kommer jag förmodligen klaga på att jag är tjock =)

Jag har i alla fall gått upp lite, innan graviditeten vägde jag 66,5 och nu när jag vägde mig i morse är jag upp i 68. Ingen jätte ökning men dock. Ska även börja mäta min mage för att se hur mycket den växer varje vecka.  

Nu de senaste dagarna har jag på morgonen känt att magen blivit lite större och förra veckan när jag vakna så fick jag vara med om en skum sak, hela min min mage låg på höger sida. Låg kvar ett tag o kände efter om det verkligen var sant, samtidigt som jag blev lite orolig så blev jag glad. Orolig över om något var fel men glad över att först att det är något där inne, och inte bara några extra choklad. 

Vecka 18

Kroppen:
Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

Ultraljudet är bokat till nästa onsdag! Längtar!

Kan skriva tusen ord till om detta men får spara lite. Vi är i alla fall överlyckliga över den lilla bebis som ligger o gror i magen. 

Två har blivit en, har blivit tre!

 



RSS 2.0